Communauté Urbaine du Grand Reims

Welkom op de website van de Vuurtoren van Verzenay in de Champagnestreek. Op 150 km van Parijs, tussen Reims en Epernay, nodigt de Vuurtoren u uit voor een reis door de fascinerende wereld van de Champagne wijngaarden. En dankzij de modernste audiovisuele en scenografische technieken zal u ontdekken u hoe de Champagne één van de beroemdste wijnen ter wereld geworden is…

BEZOEKEN

 

EEN ONGEWONE BEKLIMMING

1, 2, 3, 4, …., 14, ………, 57, 58, ………………, 99, 100 en 101 treden! Op een hoogte van 25 meter kijkt u uit over een zee van druiven: Champagne wijngaarden zover u maar kunt zien! En nog iets verder, een molen, wat dorpjes, weilanden, een stad, een kathedraal. En u bent helemaal boven in de Vuurtoren van Verzenay. Een uitzichtpunt speciaal ingericht om een uitzonderlijk 360° vergezicht te kunnen bieden.

DE BEZOEKERSROUTE

 

Neem een duik in de Champagne wijngaarden en volg het ontdekkingsparcours met de ludieke en pedagogische audiotour. Druk op de groene pijltjes om de toelichtingen te kunnen beluisteren. Wij wensen u een plezierig bezoek…

De Champagnestreekzaal Het bezoek begint in de Champagnestreekzaal. Onder de sterrenhemel kunt u dankzij een volume maquette de ligging van de Champagnestreek zien. Dit amfitheater is de inleiding van het bezoek; een duik in de fascinerende wereld van de Champagne wijngaard.

LePhare-salledesterritoires

De uitzichttoren Maak een wandeling naar de uitzichttoren om het gevarieerde Champagne landschap te ontdekken. Vanaf Les meurtrières zijn de Montagne de Reims en het Regionaal Natuurpark Montagne de Reims te zien. Tijdens de afdaling proeft u de geschiedenis van deze sprankelende wijn, waarvan de wereldwijde bekendheid verkregen is door een onafgebroken inzet om de kwaliteit hoog te houden.

LePhare-belvedere

De “Ronde des Saisons » (Door de seizoenen heen) De « Ronde des Saisons » is de fysiologische kalender van de wijngaard, en geeft een overzicht van alle schakels in het proces van druif tot wijn. De werkzaamheden in het begin van de eeuw worden geïllustreerd door oude foto’s; het gereedschap dat destijds gebruikt werd, en de moderne werkwijze worden gepresenteerd in de vorm van videofilms.

LePhare-rondedessaisons

Feesten en Heiligen Feesten en tradities zijn de sleutelwoorden in de Champagne en voor zijn inwoners. Daarom wordt in deze « bâtons de St Vincent » ruimte (St. Vincent stokken) traditionele klederdracht tentoongesteld, die ook nu nog gedragen worden tijdens dit traditionele wijnfeest.

LePhare-lestraditions

Verhalen en Legendes op onze manier Gecreëerd in 2009 ter ere van het 10 jarig bestaan van het Wijnbouwmuseum, en het 100 jarig bestaan van de Vuurtoren. Een ruimte gewijd aan verhalen en legendes, waar de grens tussen dromen en werkelijkheid vervaagd. Films, verhaaltjes voor kinderen, een ontspanningsruimte in het Champagne landschap, en een verhaal, het verhaal over de geschiedenis, de waarheid en de legendes over de Vuurtoren, vertelt door de acteur/regisseur Robert HOSSEIN. Een bruisende manier om de Champagne te ontdekken! KIES UW PARCOURS

LePhare-roberthossein

KIES UW PARCOURS

INDIVIDUELE BEZOEKERS

De bezoekersroute kan afgelegd worden met een audiotour, beschikbaar in 4 talen: Frans, Engels, Duits en Nederlands. U kunt voor een parcours ongeveer anderhalf uur uittrekken, dat u aflegt onder het geluid van liederen, vogelgezang, protestleuzen, druivenscharen en Champagnebubbels!

De bezoekersroute De beklimming van de Vuurtoren staat los van het museumbezoek.

GROEPEN

Vanaf 10 personen Groepen vanaf 10 personen betalen het speciale tarief van 6 €/p.p. voor het museumbezoek, en 7 € met de beklimming van de vuurtoren.

De beklimming van de vuurtoren kan voor of na het museumbezoek, per groep van 19 personen gemaakt worden.

Uw uitstapje is natuurlijk helemaal compleet met een Champagne proeverij bij een van de plaatselijke wijnbouwers! De bezoekersroute Voor groepen is de Vuurtoren het hele jaar door op reservering geopend.

PRAKTISCHE INFORMATIE

 

Hoe te bereiken?

Op 150 km van Parijs, Op 15 min van Reims

Toegang voor mindervaliden

Het museum is zoveel mogelijk aangepast opdat ook onze mindervalide bezoekers zich zo goed mogelijk door het gebouw kunnen bewegen. Zo vindt u gehandicaptenparkeerplaatsen voor de ingang van het museum. Er is een speciale ontvangstruimte met informatie voor mensen die slecht kunnen zien en/of horen. In het museum is iedere verdieping met de lift toegankelijk. Er zijn voor groepen speciale themaroutes uitgezet. Deze zijn in de vorm van workshops, en doen beroep op alle 5 zintuigen. Voor Mindervaliden geldt een reductietarief.

Openingstijden, tarieven…

Openingstijden

Iedere dag* geopend, doordeweeks van 10.00 tot 17.00 uur, en in weekend en op feestdagen van 10.00 tot 17.30 uur. * Op maandagen alleen geopend voor groepen, op reservering.

De tarieven Entree museum

Volwassenen 8€
Kinderen 4€
Kinderen tot 6 jaar 0€
Reductietarief 6.5€
Kindergroepen 3€

Entree Vuurtoren

Volwassenen 3€
Kinderen 2€
Kinderen tot 6 jaar 0€
Reductietarief 2.5€
Kindergroepen 2€

Entree Museum+Vuurtoren

Volwassenen 9€
Kinderen 5€
Kinderen tot 6 jaar 0€
Reductietarief 7.5€
Kindergroepen 4€

Studenten, groot oorlogsinvaliden en burgers Vanaf 10 personen

Jaarlijkse sluiting De Vuurtoren is ieder jaar van 1 januari tot half maart voor publiek gesloten. Tijdens deze periode is het museum alléén geopend voor groepen, op reservering.

DE BOETIEK

 

Een aangenaam ingerichte boetiek biedt een brede keuze aan souvenirs, boeken over de wijngaarden en de Champagne, lekkernijen uit de streek en ambacht.